- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mustig och smakrik paj på höstens godaste svamp.
Instruktioner
- Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare och kör i 6-7 sekunder till stora smulor.
- Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna nästan format sig till en boll.
- Tryck samman degen, svep om plast och låt den vila i kylen i en timme innan den kavlas ut på lätt mjölat bord.
- Klä en form med degen och låt gärna lite deg hänga kvar över kanten under förgräddningen. Grädda i 10 minuter i 200 grader.
- Pressa bort överflödig vätska ur spenaten och sautera (fräs) den i smör tillsammans med rödlöken. Krydda med lite riven muskot samt salt och peppar. Lägg spenaten i pajskalet.
- Stek även svampen i smör och lägg den i pajskalet.
- Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite salt och pappar. Häll smeten över fyllningen och grädda pajen i 35-40 minuter i 175 grader.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar