Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ett nyttigt bröd med smak av spenat och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten. Låt filmjölken stå framme några timmar innan bakningen. Finhacka vitlöken.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med lite av den rumsvarma filmjölken. Slå på resten av filmjölken och blanda ner övriga ingredienser utom salt och vitlök. Bearbeta till en smidig deg.
  3. Tillsätt saltet och den hackade vitlöken. Bearbeta degen ytterligare ett par minuter.
  4. Olja in en långpanna och lägg över degen i den. Låt degen jäsa under plastfilm i 1 ½. Strö mjöl på degen så den inte fastnar i plasten.
  5. Sätt ugnen på 250 grader när det återstår 10 minuter av jäsningstiden.
  6. Vänd försiktigt ut degen på mjölat bakbord. Ta en vass kniv och skär degen i 12 lika stora bitar, 5x10 cm. Lägg bitarna på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under plastfilm 10 minuter.
  7. Placera plåten med bröden mitten av ugnen i 250 grader, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda i 10-15 minuter.
  8. Ta ut bröden från ugnen och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.