Ett nyttigt bröd med smak av spenat och vitlök.
Instruktioner
- Tina spenaten. Låt filmjölken stå framme några timmar innan bakningen. Finhacka vitlöken.
- Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med lite av den rumsvarma filmjölken. Slå på resten av filmjölken och blanda ner övriga ingredienser utom salt och vitlök. Bearbeta till en smidig deg.
- Tillsätt saltet och den hackade vitlöken. Bearbeta degen ytterligare ett par minuter.
- Olja in en långpanna och lägg över degen i den.
Låt degen jäsa under plastfilm i 1 ½. Strö mjöl på degen så den inte fastnar i plasten.
- Sätt ugnen på 250 grader när det återstår 10 minuter av jäsningstiden.
- Vänd försiktigt ut degen på mjölat bakbord.
Ta en vass kniv och skär degen i 12 lika stora bitar, 5x10 cm. Lägg bitarna på plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under plastfilm 10 minuter.
- Placera plåten med bröden mitten av ugnen i 250 grader, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda i 10-15 minuter.
- Ta ut bröden från ugnen och låt svalna på galler.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar