Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatfyllda pannkakor med bönsallad

 
Skriv ut

Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinerade i ugnen. Grädda egna pannkakor eller använd färdigköpta vetetortillas. Som tillbehör - en bönsallad med fetaost. Receptet finns i matklubben som endast går att skriva ut. Men jag vill ha det i min kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannkakor: Sikta mjölet, tillsätt ägg och mjölk och vispa smeten väl. Smeten skall vara flytande och inte för tjock. Låt smeten vila i 15 min., innan pannkakorna steks i lite olja. Undertiden förbereds fyllning och sås.
  2. Fyllning: Skölj spenaten väl, tag bort hårda stjälkar, koka den mjuk i lite vatten och låt den rinna av. Finhacka den och blanda med mascarpone, ägg och kryddor.
  3. Sås: Smält smöret på en stekpanna, tillsätt mjöl och rör om väl. Tillsätt mjölken lite i taget, och rör samtidigt om. Låt såsen koka ungefär 5 min. Hacka tomaterna och slå dom i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dom. Lägg pannkakorna i en smord, ugnssäker form och slå över såsen. Strö över parmesanost. Gratinera pannkakorna vid 180 grader i 15-20 min.
  4. Bönsallad: Bönorna rensas och kokas i lättsaltat vatten i 4-5 min., tills dom är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd. Låt dom rinna av i en sil. Hacka löken och vitlöken, och fräs dom i oljan i 2 min. Tillsätt bönor, tabasco, hackad persilja och vatten. Låt salladen puttra i 3 min., och smaksätt med salt och peppar. Skär fetaosten i tärningar och vänd den i salladen innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.