Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatkyckling - allt i ett lergryta

(1 kommentar)  
Spenatkyckling - allt i ett lergryta Spenatkyckling - allt i ett lergryta
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Mycket enkel och god lergryterätt, med allt i ett.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt ca 20 minuter och förbered resten under tiden. Skala och skiva potatisen, grovriv osten. Krydda kycklingen runt om med peppar, paprikapulver och salt. Blanda ihop potatis, tinad spenat, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Lägg potatisblandningen i lergrytan och häll på grädde så det knappt täcker. Lägg på kyckling och toppa med osten. Sätt längst ner i kall ugn och sätt värmen på 200 grader. Låt stå i ca 75 minuter, lyft då av locket och öka värmen till 250 graders övervärme eller grill. Låt stå ca 10 minuter till så osten får fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lisam 4 mars 2014

    Smidigt och gott. Valde creme fraiche istället för grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.