Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd de magra alternativen till ingredienser så blir pajen ännu smalare. 400 kcal / port

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader, 25 - 30 minuter Tag fram spenaten för upptining.
  2. Gör pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut pajdegen i formen, nagga den i botten, förgrädda i 10 minuter.
  3. Krama ur vattnet ur spenaten, hacka den grovt, blanda i keson. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och kryddorna. Häll i spenatblandningen i pajskalet och häll över resterane. Strö över osten.
  4. Grädda tills äggstanningen är fast eller fått färg. Servera gärna sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.