Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En paj som jag gör ofta, den är verklingen jätte god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om man vill kan man smula på spenaten 100 g fårost ( grekisk feta). Jag gör den om det finns fetaost hemma.
  2. Hacka snabbt samman pajdegen och låt den vila i kylskåp 30 min. Värm ugnen till 225 gradder.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 min.
  4. Fräs i olivolja lök och pressad vitlök tills det blivit mjukt. Grovhacka spenaten och fördela spenat, lök och ost i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg mjölk, salt och pepper, häll i formen. Grädda ca 30 min tills äggstaningen stelnat Ätt den med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anna-wahlberg 27 augusti 2010

    Det är väldigt gott med keso i också!

  • windmillmosh 1 september 2010

    Kanongod paj. Jag använde västerbottensost istället för vanlig för att förhöja smaken. Supergott!

  • EKC6150 13 september 2010

    Kul att vegetarisk mat kan vara så god. Tack för receptet mvh Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.