Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatplättar med skinka och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spenat är ju som vi alla vet nyttigt och det här kan vara ett sätt att även få barn att äta det. Det är väldigt gott med knaperstekta skinkstrimlor och de friska äpplena till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Knäck äggen i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, salt och olja. Krama det sista vattnet ur spenaten och rör ner den i smeten.
  2. Grädda plättarna i lite olja eller helst utan om du har teflon eller titanpanna. Stek skinkan utan fett i en stekpanna.
  3. Kärna ur och skär äpplena i skivor och stek lätt i lite olja.
  4. Servera spenatplättarna tillsammans med skinka, äpplen och en klick keso.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.