Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatris

 
Spenatris Spenatris
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Spenat och ris går också här tillsammans med brynt lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm smöret i en kastrull, lägg ner riset och rör om på svag värme i 10 minuter tills riset fått fin färg.
  2. Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan under lock i 20 minuter.
  3. Värm oljan i en kastrull, fräs löken i 5 minuter. Tillsätt spenat, sänk värmen och koka under lock i 5-10 minuter.
  4. Tillsätt salladslöken i några minuter. Blanda spenaten med riset.
  5. Servera till t ex kyckling, fisk eller kassler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.