Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenattimbal med mozzarella och lök – LCHF

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kom till av en slump sommaren 2010 i Italien när vi inte hade vetemjöl i huset och ville göra slut på spenaten. Fungerade klockrent till Bistecca Fiorentina. Går att göra som stuvad bladspenat med dubbla mängden grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och vrid ut den en aning. Lägg ut sidan. Skär mozzarellan i tärningar och lägg åt sidan. Separera äggen och lägg åt sidan.
  2. Skiva purjon och låt den svettas i smör, lägg i spenaten och tillsätt grädde. Låt puttra ett tag och krydda. Ta av från värmen rör snabbt i äggulorna. Lägg i mozzarellan och koka samman tills osten smält.
  3. Fördela i lätt oljade amerikanska muffinsformar och grädda i 175°C tills timbalerna stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.