Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spetskaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkel men god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och strösocker vispas pösigt. Tillsätt det avsvalnande smöret. Blanda mjöl, bakpulver. Slå över äggvispet samt slå över mjölken och rör det till en smet.
  2. Häll i en smord bakform. Ställs i 175 graders ugn i 30-35 minuter.
  3. Rör ihop 2 msk smält smör eller margarin och 1 dl stösocker och 2 msk kaffegrädde.
  4. Ta ut kakan efter 30 minuter. Bred på glasyren och sätt in kakan i ugnen igen ca 5-6 minuter tills det blir ett spetsmönster. Servera vispad grädde till lycka till !

Kommentarer (3)

  • zonale 11 augusti 2008

    En helt vanlig men ovanligt god sockerkaka!!

  • hellulr 14 mars 2010

    Denna kaka lagade vi "alltid hemma" när jag var liten. Var så glad att hitta receptet här. Och visst var det en massa nostalgi nu när jag åt av den. Den är helt enkelt himla god! Barnen trodde garneringen var dajmchoklad :-)

  • margo2 5 september 2012

    Tack Desideria! Har tappat bort mitt recept på denna mycket omtyckta kaka. Blev överlycklig när jag fann det igen hos dig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.