- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Enkel men god
Instruktioner
- Ägg och strösocker vispas pösigt. Tillsätt det avsvalnande smöret. Blanda mjöl, bakpulver. Slå över äggvispet samt slå över mjölken och rör det till en smet.
- Häll i en smord bakform. Ställs i 175 graders ugn i 30-35 minuter.
- Rör ihop 2 msk smält smör eller margarin och 1 dl stösocker och 2 msk kaffegrädde.
- Ta ut kakan efter 30 minuter. Bred på glasyren och sätt in kakan i ugnen igen ca 5-6 minuter tills det blir ett spetsmönster.
Servera vispad grädde till
lycka till !
Publicerat den
7 februari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
En helt vanlig men ovanligt god sockerkaka!!
Denna kaka lagade vi "alltid hemma" när jag var liten. Var så glad att hitta receptet här. Och visst var det en massa nostalgi nu när jag åt av den. Den är helt enkelt himla god! Barnen trodde garneringen var dajmchoklad :-)
Tack Desideria! Har tappat bort mitt recept på denna mycket omtyckta kaka. Blev överlycklig när jag fann det igen hos dig.