Kalvfilé inlindad i bacon som sakta grillas över glöd är fin festmat. Med en sydländsk gurksallad som tillbehör är detta en lätt och fräsch rätt att bjjuda vännerna på.
Instruktioner
- Lägg kalvfilébitarna på ett fat. Blanda marinaden och häll den över köttet. Vänd filéerna så att de marineras på alla sidor. Täck över och låt köttet stå 2 timmar i rumstemperatur eller ca 12 timmar i kylskåp.
- Skölj gurkan och strimla den. Lägg gurkan i en skål och tillsätt gräddfil. Kör persiljeblad tillsammans med dill och gräslök i en matberedare. Lägg det kryddgröna i gurkskålen, tillsätt salt, citronsaft och rör om.
- Lägg upp gurksalladen i en stor eller fyra mindre skålar. Skiva rädisorna och strö dem över salladen.
- Ta upp köttskivorna och lägg dem på en skärbräda. Snurra baconskivor runt kanterna och trä upp tre köttskivor per spett. Strö på timjan och grilla spetten över svag glöd till fin färg, ca 3 minuter på varje sida. Servera spetten med gurksalladen.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar