Här är en liten fuskbakning i vanlig ugn (utan spett).
Spettekaka är en Skånsk specialitet.
Spettekaka äts som den är till kaffet. Gott är också spettekaka serverad med vaniljglass och sylt på jordgubbar eller annan frukt.
Kristyren kan färgas med någon droppe hushållsfärg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör smör och socker pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Arbeta in mjölet litet i sänder till en jämn smet.
- Smörj en långpanna med lite smör.
- Lägg en del av spettekakssmeten i en bakstrut och spritsa ut ett lager på ca halv centimeter lagermönster i botten på långpannan.
- Grädda detta lager så att det stelnar och upprepa detta tills du bakad hela spettekakssmeten. Låt spettekakan kallna i pannan.
- Gör kristyren till spettekakan: Blanda samman ingredienserna till kristyren i en bunke. Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp.
- Fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster. Spritsa kristyren på spettekakan i mönster och låt kristyren stelna.
- Stjälp upp spettekakan och skär (såga) försiktigt ut lagom stora portionsbitar
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar