Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spistunnbröd

 
Skriv ut

12-14 kakor, gräddas i stekpanna. Gott att rulla till en "klämma" med diverse god fyllning (tex rökt kött blandat med smör, färskost el vad man vill))

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i lite kall mjölk. Värm resten av mjölken till fingervärme. Tillsätt hjorthornssalt och salt blandat med kornmjölet. Arbeta i vetemjölet lite i teget. Dela degen i 12-14 delar och rulla varje del till en liten bulle. Kavla ut varje bulle till en halv cm tjock kaka. Kavla sedan med kruskavel tills kakan är millimetertjock. (Ju tunnare kakan är desto hårdare blir brödet) Lägg kakan i en het stekpanna och grädda ca 2 minuter på varje sida. Förvaras kakorna under duk ovanpå varandra, håller de sig mjuka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.