Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spöktårtan är gjord av en saftig morotskaka i långpanna. Den läggs dubbel med glasyr emellan och sedan skär man enkelt ut en spökform. Ögon och kjolveck är gjorda av lakritsremmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, kokos, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten.
  2. Blanda ner smält smör och morötter. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
  3. Spöke: Blanda samman Philadelphiaost, kvarg, socker och citronskal – och saft. Rör till en jämn massa. Eventuellt kan du köra snabbt med en stavmixer för en slätare konsistens.
  4. Dela kakan i två delar. Bred ca 1/3 av glasyren på den ena halvan och lägg på den andra halvan. Skär av de övre hörnen till ett rundat spökhuvud och lägg hörnbitarna nere i andra hörnen för att bilda en utsvängd kjol. Skär eventuellt ut en midja på spöket.
  5. Täck tårtan med resten av glasyren och gör ögon och kjolveck av lakritssnören.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Poff 10 september 2008

    Jag tänkte göra tårtan till ett ansikte istället för ett spöke, men det slutade med att det bara blev en vanlig tårta/kaka. Hur god som helst!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.