Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sportbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lite vetekli i brödet gör att magen mår bra. Goda småbröd

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (37 grader). Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt och vetekli. Arbeta in mjölet i omgångar. Knåda till en deg och låt jäsa under duk ca 30 minuter. Stjälp upp degen och knåda den på nytt. Dela degen i ca 16 bitar och forma avlånga bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 min. Pensla brullarna med uppvispat ägg och strö lite vetekli över. Grädda dem mitt i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter. Låt bröden svalna på galler under duk. Bullarna går bra att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.