Väldoftande asiatiska kryddor gör den sprängda kycklingen till en uppskattad festrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och/eller torka av kycklingen.
- Fyllningen: Hetta upp raps- och sesamolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. Bryn i 5 minuter under omrörning. Blanda lök, vitlök, ris, nötter, kryddor, persilja, apelsinskal, apelsinsaft och chilisås i en skål.
- Fyll kycklingens innanmäte med fyllningen. Bind först ihop benen på kycklingen med ett snöre. Dra kycklingens halsskinn över ryggraden och bind fast vingarna med skinnet. Lägg kycklingen på ett galler i en braspanna. Blanda yoghurt, apelsinsaft och chilisås. Pensla kycklingen med yoghurtblandningen.
- Stek kycklingen i ugnen i ca 30 minuter. Pensla kycklingen med resten av yoghurtblandningen. Täck kycklingbenen med folie. Stek ytterligare 1 timma i ugnen eller tills kycklingen är klar. Garnera.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar