Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sprängd apelsinkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldoftande asiatiska kryddor gör den sprängda kycklingen till en uppskattad festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och/eller torka av kycklingen.
  2. Fyllningen: Hetta upp raps- och sesamolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. Bryn i 5 minuter under omrörning. Blanda lök, vitlök, ris, nötter, kryddor, persilja, apelsinskal, apelsinsaft och chilisås i en skål.
  3. Fyll kycklingens innanmäte med fyllningen. Bind först ihop benen på kycklingen med ett snöre. Dra kycklingens halsskinn över ryggraden och bind fast vingarna med skinnet. Lägg kycklingen på ett galler i en braspanna. Blanda yoghurt, apelsinsaft och chilisås. Pensla kycklingen med yoghurtblandningen.
  4. Stek kycklingen i ugnen i ca 30 minuter. Pensla kycklingen med resten av yoghurtblandningen. Täck kycklingbenen med folie. Stek ytterligare 1 timma i ugnen eller tills kycklingen är klar. Garnera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.