Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sprängd sushi med lax och avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här läggs riset i en liten hög mitt på tallriken och toppas av stekta, sesampanerade laxkuber, sparris och avokado. Serveras med japansk soja och wasabi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda risvinäger, socker, salt och olja med en matsked vatten och rör tills socker och salt löst sig. Blanda med det kokta riset och håll varmt.
  3. Skär laxen i kuber och doppa i sesamfrö. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen snabbt runt om.
  4. Arrangera en hög ris på varje tallrik och toppa med lax, sparris och avokado. Servera med japansk soja och wasabi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.