- Serverar: 6 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
En glömd marängtårta som blir lite frasig på utsidan och inte lika hög som om man gör den i en form. I och med att inte allt sockret vispas i från början blir kanterna lite knapriga. Tänk på att tårtan ska stå inne länge och därför behövs viss framförhållning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa äggvitorna tillsammans med 2 dl socker och ättikan till hårt skum. Vänd försiktigt i resten av sockret på slutet. Smörj ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut marängsmeten till önskad form (jag hade en väldigt smal ugn och gjorde en oval tårta). Dra ut smeten till kanterna så det blir en grop i mitten.
- Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och stäng av den. Tårtan kan antingen stå över natten eller tills ugnen kallnat vilket tar runt 5 timmar beroende på ugn.
- När marängen är klar tas den ut och fylls med vispad grädde blandad med turkisk yoghurt och lite rivet citronerskal. Toppa med färska bär.
- Mums!!
Publicerat den
24 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar