Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda citronskorpor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Så här bakade mormor spröda skorpor när hon var ung. Med tiden har receptet modifierats och skorporna har fått en frisk smak av citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör eller vispa samman smör och florsocker vitt och poröst. Blanda ner mjölk, ägg, citronskal och citronsaft. Rör ihop bakpulver och mjöl och arbeta in det i degen.
  2. Tillsätt mandeln och dela degen i sex bitar. Forma degbitarna till rullar, lika långa som plåten. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar. Pensla längderna med uppvispat ägg.
  3. Grädda längderna ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem ur ugnen och sänk sedan värmen till 150 grader.
  4. Skär de varma längderna i sneda bitar, 10 skorpor av varje längd. Vänd därefter skorporna så att de hamnar med snittytan nedåt.
  5. Ställ in skorporna i ugnen igen och låt dem torka där cirka 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.