Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda kardemummaskorpor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

De här nostalgifyllda, spröda smör- och kardemummaskorporna är goda att äta precis som de är, eller bred på lite färskost eller smör och njut dem till en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda grahamsmjöl, vetemjölk, bakpulver, råsocker, salt och kardemumma i en skål.
  2. Smält smöret och rör ner mjölken. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut den till 2-3 cm tjocklek på ett lätt mjölat bakbord. Tryck ut rundlar med hjälp av ett glas eller utstickare, ca 3-4 cm i diameter.
  4. Grädda dem 10-15 minuter och låt dem svalna. Dela sedan varje bulle med hjälp av en gaffel, ytan ska vara lite skrovlig.
  5. Höj värmen till 275 grader eller högsta möjliga temperatur. Lägg skorporna med snittytan uppåt och rosta dem i max 5 minuter. De får absolut inte brännas vid eller bli för mörka.
  6. Sänk sedan värmen till 175 grader genom att vrida ner värmereglaget samtidigt som du öppnar ugnsluckan. Stäng luckan när temperaturen är 175 grader. Låt skorporna torka i ugnen 20-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.