Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda lingonsnittar med kardemumma

 
  • Serverar: 24-28 portioner
Skriv ut

Kardemumman och lingonsylten passar perfekt ihop i dessa smarriga kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, socker, vaniljsocker, bakpulver, nymalen kardemumma och salt i en bunke. Tillsätt vetemjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt för då blir glutentrådarna för starka och kakorna sega.
  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till längder på bakplåtspapper. Tryck försiktigt en skåra med fingret i båda längderna och fyll dem med lingonsylt.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Skär kakan i bitar med en vass kniv eller degskrapa när den fortfarande är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.