Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda munsbitar

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Hemlagade tilltugg brukar alltid ge förtjusta leenden från gästerna och trevlig trängsel kring cocktailfaten. De här små munsbitarna går snabbt att förbereda och behöver sedan bara några minuter på sig i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till degen med en gaffel eller kör allt i matberedare. Tillsätt 1 msk vatten om degen inte vill gå ihop. Låt degen stå kallt i minst en halvtimme.
  2. Rulla degen till två längder, 30 cm långa. Skär varje längd i 30 skivor och lägg dem på osmord plåt.
  3. Gör fyllning 1. Blanda spenat och ost och lägg 1 tsk av fyllningen på 20 av kakorna. Toppa med ett majskorn.
  4. Gör fyllning 2. Rör samman kassler och ost. Lägg 1 tsk på 20 av kakorna och garnera med pimiento.
  5. Gör fyllning 3. Lägg en mussla på resterande kakor och strö över osten.
  6. Grädda kakorna i 225 grader cirka 7 minuter.
  7. Du kan fritt experimentera med andra fyllningar. Sardiner, ansjovis, kaviargrädde eller leverpastej med finhackade champinjoner är goda varianter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.