Hemlagade tilltugg brukar alltid ge förtjusta leenden från gästerna och trevlig trängsel kring cocktailfaten. De här små munsbitarna går snabbt att förbereda och behöver sedan bara några minuter på sig i ugnen.
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till degen med en gaffel eller kör allt i matberedare. Tillsätt 1 msk vatten om degen inte vill gå ihop. Låt degen stå kallt i minst en halvtimme.
- Rulla degen till två längder, 30 cm långa. Skär varje längd i 30 skivor och lägg dem på osmord plåt.
- Gör fyllning 1. Blanda spenat och ost och lägg 1 tsk av fyllningen på 20 av kakorna. Toppa med ett majskorn.
- Gör fyllning 2. Rör samman kassler och ost. Lägg 1 tsk på 20 av kakorna och garnera med pimiento.
- Gör fyllning 3. Lägg en mussla på resterande kakor och strö över osten.
- Grädda kakorna i 225 grader cirka 7 minuter.
- Du kan fritt experimentera med andra fyllningar. Sardiner, ansjovis, kaviargrädde eller leverpastej med finhackade champinjoner är goda varianter.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar