Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda och enkla smörkakor till Alla Hjärtans Dag

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart söta och goda små hjärtformade smörkakor till Alla Hjärtans Dag! Dessa slänger du ihop i en nafs. Det tog längre tid för mig att rengöra köket än att baka kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 165 º C I en bländare eller för hand, kombinera alla ingredienser utom strössel. Blanda tills du får små smulor. Lägg i strössel och med händerna, knåda degen till du får ihop till en boll. Placera degen mellan två lager av plastfolie och med en brödkavel, rulla ut till ca 1 cm tjock. Skär i rutor eller använd en liten utstickare. Här har jag använt en hjärtformat. Placera kakorna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 15-18 minuter eller tills kanterna börjar bli gyllenbrun. Låt kakorna kallna på galler. Lägg dem i en plastlåda med lock och förvara svalt. Håller väldigt bra och länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.