Castello Danazola är en extra mild och krämig blåmögelost med en himmelsk smak.
Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt, med toner av sött, friskt och fruktigt.
Instruktioner
- Ostkex; sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl och salt i en skål. Skär osten i mindre bitar och smula ned dem i mjölblandningen.
Arbeta samman degen snabbt med vinäger och vatten.
- Forma degen till en ca 8 cm lång rulle.
Tryck på rullen och forma den fyrkantig (ca 3*4 cm).
- Låt degen vila övertäckt i kylskåp i minst 1 timme.
- Skär degen i mycket tunna kakor. Lägg dem på en plåt med bakpapper och grädda dem överst i ugnen ca 10 minuter.
- Rödlökskompott; lägg under tiden sockret i en kall kastrull. Låt sockret smälta utan omrörning, först 2 minuter på hög värme och därefter på medelhög värme. Tillsätt löken och koka blandningen en kort stund. Tillsätt balsamvinäger och koka löken på medelhög värme i ca 10 minuter eller tills kompotten börjar tjockna. Låt rödlökskompotten svalna lite.
- Servera de nygräddade ostkexen tillsammans med rödlökskompott, ost och physalis.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar