Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda potatisklyftor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa spröda, ugnsstekta potatisklyftor brädar alla halvfabrikat i frysdisken - härligt krispiga klyftor, örtdoftande och täckta med riven parmesan. Utsökt gott till kyckling eller en köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda oljan och alla kryddor i en skål.
  2. Borsta de oskalade potatisarna väl. Skär varje potatis mitt itu på längden och dela varje halva i tre delar.
  3. Doppa klyftorna i olje- och kryddblandningen och lägg dem i ett lager i en smord långpanna.
  4. Stek potatisklyftorna i 225 grader cirka 30 minuter . Strö över osten och stek ytterligare cirka 15-20 minuter. Servera sedan omedelbart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kantomen 6 augusti 2010

    gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.