Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda saffransdrömmar

 
Spröda saffransdrömmar Spröda saffransdrömmar
Skriv ut

Spännande smak av apelsin och saffran och spröda, ja. Men däremot kan man minska på sockret till 2 dl, jag tyckte dom var lite väl söta med 3 dl socker, men en smaksak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150º.
  2. Rör smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan.
  3. Blanda vetemjöl, saffran, apelsinskal och hjorthornssalt, och blanda ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 delar. Rulla varje del till en liten boll och lägg på plåt en med bakplåtspapper. Lägg inte bollarna för tätt – kakorna flyter ut under gräddningen.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara i tät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.