Jag älskar Smålandskringlor, dessa små spröda härligheter. De är lika goda nybakade direkt ur ugnen som dom är när man tar fram dom ur frysen. I somras så fick jag lära mig att baka dessa små godingar, och det har blivit både ett och två bak efter det. Hemligheten är sur grädde! Ju surare grädde desto sprödare kringlor. Har du grädde som gott ut i datum släng den inte, låt den stå ett par dagar extra och baka sen kringlor på den. Jag fick lär mig att ta fram grädden dagen/kvällen innan baket, öppna förpackningen och låt den stå i rumstemperatur. Gör dubbel sats när du ändå är igång, kringlorna går utmärkt att förvara i frysen och ta fram när det är fikadags.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
För kännedom: Det heter HJORTHORNSSALT! Kommer inte av bäret hjortron utan från klövar och horn från hjort. Numera kemisk tillverkning.