- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Har skördat mina första squash i livet och fixade till denna fyllning. T o m sambon gillade receptet och han är ytterst skeptisk till varma grönsaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela squashen och gröp ur med en sked. Lägg halvorna i en smord form och pensla med olivolja. Baka i 10 minuter högt upp i ugnen.
- Riv morötterna grovt och stek en stund tillsammans med majs och den pressade vitlöken. Lägg över i en skål. Stek köttfärsen smulig i lite olivolja och strö över samtliga torra kryddor och rör om. Stek till all färs fått färg. Blanda därefter i morotsblandningen och rör i senap och krama i de hela tomaterna i mindre bitar, men ha inte i spadet. Sist röres den rivna osten i och blanda allt försiktigt.
- Lägg fyllningen på squashhalvorna och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 30 minuter fortfarande i 200 g för att behålla krispigheten i squashen.
- Servera med ris eller couscos och tomat eller ät rätten enbart med tomat.
Publicerat den
11 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar