Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash köttfärsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod gratäng som passar alla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala squashen, halvera den, skrapa ut kärnorna, halvera paprikan och rensa från kärnorna, skär sqausch, paprika och tomater i tärningar. Hacka löken fint. Fräsa löken i oljan lite, till sätt lite av tomatspadet, häll i squash och paprika, när de börja mjuknar, tillsätt tomater och låt puttra med. Smakar av med salt, peppar och pizzakryddor. Ställ åt sidan.
  2. Bryn köttfärsen tills den får färg, tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda köttfärs och grönsaker i grytan och häll över i en ugnfast form.
  4. Blanda ägg och mjölk i en bunke, vispa upp och smaka av med salt och peppar och häll över kött-/grönsaksröran, strö över ost.
  5. Gratinera i nedre delen av ugnen vid 200° 25 - 30 min tills osten har fått fin färg och allt är genomvärmt.
  6. Serverar med kokt ris.
  7. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.