Läcker squash. Pestobönor, Quinoa och bulgur passar bra till fyllda squash.
Instruktioner
- Dela varje squash på längden och därefter tvärsöver, så att det blir 4 bitar på varje squash. Gröp ur dem till skålar och skär squashköttet i mindre bitar.
- Koka de urgröpta squashskalen i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Lyft upp dem och låt dem rinna av. Lägg squashskålarna i en smord ugnssäker form.
- Finhacka löken och vitlöken. Strimla baconet.
- Fräs lök, vitlök, bacon och kycklingfärs i olivolja under omrörning. Tillsätt squashköttet, salvia och balsamvinäger och låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna och blanda ner hälften av osten.
- Sätt ugnen på 225 grader. Fyll squashskålarna med färsblandningen och strö över resten av osten.
- Gratinera squashen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter.
- Pestobönor:
- Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Blanda bönorna med peston, smaka av med salt och peppar och vänd ner rucolasalladen.
- Servera tillsammans med squashen.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fy tusan va gott....pestobönorna var en vinnare