Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash- och ricottafyllda cannelloni

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festliga vegetariska cannelloni som smakar mycket av saffran och vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv squashen griovt och hacka löken. Fräs squash och lök i smör eller olja i en stekpanna, fräs lit i taget. Låt grönsakerna svalna. Blanda squash, lök, saffran, ricotta och parmesanost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ut de färska lasagneplattorna på en bänk. Lägg en sträng av fyllningen på varje. Rulla ihop och skär i 3-4 cm breda bitar. Bred ut lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Ställ bitarna i formen med snittytan ned. Häll på resten av tomatsåsen.
  3. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör. Späd med vin och grädde. Låt koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten.
  4. Häll såsen över ricottarullarna och gratinera alltsammans i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.