Festliga vegetariska cannelloni som smakar mycket av saffran och vitt vin.
Instruktioner
- Riv squashen griovt och hacka löken. Fräs squash och lök i smör eller olja i en stekpanna, fräs lit i taget. Låt grönsakerna svalna. Blanda squash, lök, saffran, ricotta och parmesanost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut de färska lasagneplattorna på en bänk. Lägg en sträng av fyllningen på varje. Rulla ihop och skär i 3-4 cm breda bitar. Bred ut lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Ställ bitarna i formen med snittytan ned. Häll på resten av tomatsåsen.
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör. Späd med vin och grädde. Låt koka under omrörning i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten.
- Häll såsen över ricottarullarna och gratinera alltsammans i 225 grader i 15-20 minuter.
Servera med sallad.
Publicerat den
5 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar