Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash-soppa med rädiskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart slicka-skålen-god soppa som fungerar både som förrätt och huvudrätt. Jag är ganska dålig på att följa mått och höftar lite grann utifrån hur många jag ska laga till eller vad jag har hemma, men har skrivit ner måtten från original-receptet. Förslagsvis mixas soppan helt slät om den är förrätt och "semi-slät" som huvudrätt, det är i alla fall hur jag brukar göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och squash. Stek den hackade löken och squashen i några minuter i olja i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp.
  2. Hacka spenat och basilika grovt och lägg i. Koka i cirka 10 minuter. Mixa soppan till önskad släthet (personligen brukar jag nöja mig med "just-mer-än-halvslät", men det är nog en smaksak). Vispa ner grädde och vetemjöl och koka upp igen. Smaka av och salta mer om det behövs.
  3. Rädiskrämen: Finhacka rädisorna och en vitlök. Blanda med creme fraichen.
  4. Servera soppan med nån klick röra och en fullkornsmacka med ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.