Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashbollar med saffransris och raita

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Squashbollarna fungerar också bra som tilltugg på tandpetare. En härlig annorlunda vegetarisk rätt som måste prövas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med saffranriset. Skala och skiva löken till riset. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken i några minuter. Tillsätt kummin, kanelstång, kardemumma stötta nejlikor, gurkameja, saffran och pressad vitlök och låt alltihop steka någon minut. Häll i ris och vatten och låt koka i ca 20 minuter. Blanda i hackade pistagenötter och russin.
  2. Gör raitan. Skär gurkan och moroten i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint. Bland allt med yoghurten och smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Strö hacka koriander över och blanda väl. Ställ i kyl.
  3. Riv squash och lök grovt. Hacka chilin fint. Blanda alla ingredienser till en färs. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till bollar och stek i rapsolja några minuter tills de är gyllenbruna.
  4. Servera squashbollarna med saffransriset och en klick raita.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christlmaria 8 augusti 2013

    Hur många gram eller kilo squash har du använt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.