Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashkaka "Lotus Suprise"

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Den påminner om en grynig ostkaka. Bäst resultat får man om man använder riktigt stor squash och är noggrann med att ta ut innanmätet så inga kärnor slinker med (ger en besk bismak). Tiden i ugnen varierar lite beroende på squashsort och hur mogen den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala och kärna ur squashen. Skär den i mindre bitar och förväll den i ca. 10 min i kokande vatten. Häll av vattnet och låt squashen svalna.
  2. Mixa squashen med mixerstav eller i matberedare. Låten den rinna av i ca. 15 min. i ett durkslag.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vispa äggen och sockret så det blir vitt och pösigt. Vispa ut mjölet i mjölken och blanda under omrörning ner vätskan i äggsmeten. Riv bittermandeln. Tillsätt den och squashen.
  5. Häll blandningen i en smord liten långpanna, 20*30 cm, eller en rund 3 liters form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1½ timme. Täck ev. med bakplåtspapper.
  6. Servera med vispad grädde och sylt eller bär

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Osqulda 19 september 2008

    Detta är ett toppenrecept. Jag har en variant där man dessutom har i hackad sötmandel. Enligt mitt recept ska man ha 25 sötmandlar, men personligen brukar jag ha betydligt mer!

  • svengelsk 1 augusti 2009

    Bra att kunna använda förvuxen squash och kakan blev god. Skall prova med mandel nästa gång.

  • kersund 2 september 2011

    Detta var verkligen en "Surprise", väldigt god. Bra att kunna använda dom stora squashen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.