- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Den påminner om en grynig ostkaka. Bäst resultat får man om man använder riktigt stor squash och är noggrann med att ta ut innanmätet så inga kärnor slinker med (ger en besk bismak). Tiden i ugnen varierar lite beroende på squashsort och hur mogen den är.
Instruktioner
- Skölj, skala och kärna ur squashen. Skär den i mindre bitar och förväll den i ca. 10 min i kokande vatten. Häll av vattnet och låt squashen svalna.
- Mixa squashen med mixerstav eller i matberedare. Låten den rinna av i ca. 15 min. i ett durkslag.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa äggen och sockret så det blir vitt och pösigt. Vispa ut mjölet i mjölken och blanda under omrörning ner vätskan i äggsmeten. Riv bittermandeln. Tillsätt den och squashen.
- Häll blandningen i en smord liten långpanna, 20*30 cm, eller en rund 3 liters form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1½ timme. Täck ev. med bakplåtspapper.
- Servera med vispad grädde och sylt eller bär
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är ett toppenrecept. Jag har en variant där man dessutom har i hackad sötmandel. Enligt mitt recept ska man ha 25 sötmandlar, men personligen brukar jag ha betydligt mer!
Bra att kunna använda förvuxen squash och kakan blev god. Skall prova med mandel nästa gång.
Detta var verkligen en "Surprise", väldigt god. Bra att kunna använda dom stora squashen.