Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashkaka med apelsinglasyr

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Att baka en kaka med riven squash är inte konstigare än att baka en morotskaka. Squashen ger egentligen inte så mycket smak, men gör kakan saftig. Smaken får alla kryddor, valnötterna och chokladen stå för.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner squash, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Vispa ner mjölet i smeten. Vänd ner nötter och choklad.
  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma och 15 minuter. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.
  4. Rör samman ingredienserna till apelsinglasyren och bred den över den kalla kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.