Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashkaka med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Chokladkaka med squash är en läckerbit till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Smörj och bröa 2 st runda formar, ca 22 cm i diametern. Smält chokladen tillsammans med oljan i en kastrull på svag värme. Rör smör och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt de uppvispade äggen och vaniljsockret. Vispa kraftigt och häll i chokladblandningen.
  2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt squash, gräddfil och nötter. Häll smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakorna kallna. Skär upp kakan i bitar och servera med bitar av squash och blandade nötter. En klick vispad grädde smakar gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Stingray 25 september 2010

    Jättegod!! Perfekt sätt att göra av med squashen.... Funkar bra med solrosfrön istället för nötter om man är nötallergiker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.