Chokladkaka med squash är en läckerbit till kaffet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa 2 st runda formar, ca 22 cm i diametern. Smält chokladen tillsammans med oljan i en kastrull på svag värme. Rör smör och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt de uppvispade äggen och vaniljsockret. Vispa kraftigt och häll i chokladblandningen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt squash, gräddfil och nötter. Häll smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakorna kallna. Skär upp kakan i bitar och servera med bitar av squash och blandade nötter. En klick vispad grädde smakar gott till.
Publicerat den
18 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod!! Perfekt sätt att göra av med squashen.... Funkar bra med solrosfrön istället för nötter om man är nötallergiker.