Laga en härligt krämig och god risotto med grönsaker, västerbottensost och äpple.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin. Skär squash och äpple i små tärningar.
- Fräs squash och vitlök i oliv-olja i en stekpanna. Vänd ner äpplet. Ställ åt sidan så länge.
Fräs lök och selleri i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
- Rör i riset och låt det fräsa med en stund så att grynen blir glansiga. Tillsätt fond och vin och låt det koka in.
- Häll på så mycket hett vatten så att riset täcks och låt vätskan koka in. Fortsätt sedan att koka risotton på detta sätt. Späd med lite vätska i taget och låt den koka in innan mer tillsätts.
- Rör regelbundet i risotton. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, cirka 20 minuter.
- Blanda i grönsaksfräset, smör och ost i risotton. Låt vila under lock 3-5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar