Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashrisotto med selleri och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga en härligt krämig och god risotto med grönsaker, västerbottensost och äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin. Skär squash och äpple i små tärningar.
  2. Fräs squash och vitlök i oliv-olja i en stekpanna. Vänd ner äpplet. Ställ åt sidan så länge. Fräs lök och selleri i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
  3. Rör i riset och låt det fräsa med en stund så att grynen blir glansiga. Tillsätt fond och vin och låt det koka in.
  4. Häll på så mycket hett vatten så att riset täcks och låt vätskan koka in. Fortsätt sedan att koka risotton på detta sätt. Späd med lite vätska i taget och låt den koka in innan mer tillsätts.
  5. Rör regelbundet i risotton. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, cirka 20 minuter.
  6. Blanda i grönsaksfräset, smör och ost i risotton. Låt vila under lock 3-5 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.