Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Starka pepparkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 200 portioner
  • Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut

Dom här pepparkakorna är inte som dom vanliga. Tar längre att grädda dom. Men är väldigt goda. Har kollat om det finns liknande recept men har inte hittat. Är väldigt goda att doppa i mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sirapen vispas lätt, grädden vispas separat. Blanda sirap och den vispade grädden, därefter röres det mjuka smöret ned, rör sedan ner cedrooljan, ingefära, kardemumma, det rivna skalet från citronen samt saften och vetemjölet blandat med bikarbonaten. Sist tilsätts strösockret, rör så att det blandas väl i degen.
  2. Degen skalll stå och vila till nästa dag. Rulla små kulor (ca 2 cm) lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 100 gr 45 - 60 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lisa66 13 november 2008

    Det här verkar vara precis sådana pepparkakor som jag har letat efter, med stark citron- och ingefärssmak, men hur mycket motsvarar en burk ingefära i vikt? Den burk jag har väger 36 gram och det låter på tok för mycket? /Lisa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.