Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stefan Holmströms stekta, inlagda lax

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God smårätt till t. ex. smörgårdsbord

Ingredienser

Instruktioner

Börja med inläggningslagen. Vispa ättikan, sockret och vattnet tills sockret löst sig. Tillsätt stjärnanisen och lagerbladen. Skiva rödlökarna fint och lägg i. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Salta och peppra laxen lätt. Vänd laxen i grahamsmjölet och stek den i omgångar i olja så att den får lite färg. Lägg laxbitarna direkt från stekpannan i lagen. Låt stå ett par timmar. Laxen klarar sig i kylskåp minst 2 veckor under tättslutande lock. Om du har en fritös är det enklare att fritera laxbitarna i 160 grader ett par minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.