Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket god variant på skinkstek. Lite sting och mycket mustig sås gör denna rätt perfekt både på lördagkvällen och som söndgasmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn skinksteken runt om i matfettet i en stekgryta. Stick i en termometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Låt löken fräsa med steken i grytan. Krydda med salt och de olika pepparsorterna. Häll över buljong och låt steken puttra under lock ca 1 tim eller tills termometern visar 70°C.
  3. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt paprikastrimlor och kryddor puttra med steken de sista 15 min. Ta upp och skiva steken. Lägg tillbaka skivorna i grönsaksröran.
  4. Skala och skär potatis och sötpotatis i små tärningar. Spola av tärningarna i ett durkslag så att all stärkelse försvinner. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Stek potatistärningarna i oljan i en långpanna, 250°C, 15-20 min. Rör om några gånger under tillagningstiden. Tillsätt purjon och krydda med salt när ca 5 min återstår av stektiden.
  5. Servera stekskivorna med grönsaksröran och sötpotatispytten samt grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kleindemi 24 september 2011

    Låter smarrigt, men bilden verkar inte ha mycket gemensamt med receptet. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.