Mycket god variant på skinkstek. Lite sting och mycket mustig sås gör denna rätt perfekt både på lördagkvällen och som söndgasmiddag.
Instruktioner
- Bryn skinksteken runt om i matfettet i en stekgryta. Stick i en termometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i.
- Skala och skiva lök och vitlök. Låt löken fräsa med steken i grytan. Krydda med salt och de olika pepparsorterna. Häll över buljong och låt steken puttra under lock ca 1 tim eller tills termometern visar 70°C.
- Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt paprikastrimlor och kryddor puttra med steken de sista 15 min.
Ta upp och skiva steken. Lägg tillbaka skivorna i grönsaksröran.
- Skala och skär potatis och sötpotatis i små tärningar. Spola av tärningarna i ett durkslag så att all stärkelse försvinner. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Stek potatistärningarna i oljan i en långpanna, 250°C, 15-20 min. Rör om några gånger under tillagningstiden. Tillsätt purjon och krydda med salt när ca 5 min återstår av stektiden.
- Servera stekskivorna med grönsaksröran och sötpotatispytten samt grönsallad.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter smarrigt, men bilden verkar inte ha mycket gemensamt med receptet. ;)