Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Billigt , snabbt alla kan äta det också barn

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 Blanda ihop fläsk med ingredienser. låt de dra sig i ca 10 minuter.
  2. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna ( ca 1 dl). Lägg ner fläsk och stek till fläsk bli brunt och krispigt. Lägg i tallrik med kökspapper (för att få bort lite olja)
  3. 3 Hetta upp oljan i en wok eller stek panna ca 2 min .Lägg ner vitlök ,morot , gul lök, broccoli woka i 1-2 minuter.
  4. 4 Lägg ner kokt ris, tomat och wok, blanda ihop och lägg ner fisksås, oystersås, socker och stek i 1 minute.
  5. 5 stek ägg och wok tills äggen blivit hård. Lägg ner lite smör eller magarin och stek ca 1 minute.
  6. Smaka av risen, det ska smaka lite sött och salt. Om du vill att det ska smaka mer, ha i mer fisksås eller socker.
  7. servera med gurka eller sallad ,1 bit citron
  8. tips man kan byta till annan kött till exampel ..kyckling eller räkor

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • magpuri 21 november 2011

    låter jätte gott. jag älskar thai mat o vill lära mig mer men hittar inte så mycket. jag måste prova detta :) har du fler tips :)

  • tossan82 24 augusti 2015

    Ska man ha i ägget direkt i riset eller ska det stekas vid sidan om?

  • Kazzo 25 februari 2020

    Vad menas med att fläsket ska blandas med ingredienser? Alltså ska den marineras och med vad innan tillagning? Vill så gärna prova detta därför jag undrar! Ser så gott ut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.