Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekpannebröd

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det här brödet gräddar du snabbt i stekpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel.
  3. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.