Selleri, betor och blomkål ger den här fiskrätten en inramning man sent kan glömma.
Instruktioner
- Betor:
Koka betorna mjuka i vatten i en kastrull, skala och skär dem i klyftor. Blanda flädersaft, olja, citronsaft och salt. Häll marinaden över betorna och låt stå till servering.
- Sellerikräm:
Skala och skär sellerin i små bitar, koka dem i mjölken tills de blir mjuka. Häll av mjölken och mixa sellerin med créme fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt.
- Smör:
Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och börjar dofta hasselnötter. Häll det genom ett kaffefilter. Skala och finhacka löken. Blanda smöret med lök, kapris, citronskal, gräslök och salt.
- Blomkål:
Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skär dem i cm tjocka skivor, stek dem i olja tills de blir mjuka, ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt.
- Fisk:
Krydda mjölet med salt och vänd fisken i mjölet. Stek den gyllenbrun i olja ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt smöret mot slutet av stekningen och ös fisken med stekfettet så att den får en krispig yta. Låt fisken rinna av på hushållspapper.
- Servera den nystekta fisken med sellerikräm, marinerade betor, blomkål och brynt smör. Garnera med krasse.
Publicerat den
31 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar