Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt andbröst

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Vanlig stekt and med en god sås till. Två andbröst räker till ca 3 personer

Ingredienser

Instruktioner

Låt bröstfilerna sitta kvar på bröstbenet. Bryn hela brösten i stekpanna eller i gryta. Krydda och salta, lägg i morrötter, lök, soya och rosmarin. Häll på vatten, så det knappt täcker bröst bitarna. Låt puttra på svag värme under lock ca 30 minuter. Beror på bröstens tjocklek. Tag upp bröstbitarna och håll dem varma. Sila buljongen och utgå från den då du gör såsen. Smält fett i stekpanna tillsätt mjöl och späd med buljongen. Krydda med Madeira och viltfond, kolla sältan. Späd med en skvätt grädde. Låt såsen små koka en stund. Medan du skär lös bröstfilerna från bröstbenet. Skiva filerna i 4 -5 skivor lägg upp på fat, tillsammans med kokta grönsaker. Häll upp såsen och njut med vanlig kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.