Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt anka, apelsinsås och baconlindad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Blev jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kryssa skinnsidan på ankbrösten med en kniv.
  2. Stek ankbrösten i lite olja på rätt låg värme tills fettet löst sig till en tunn krispig skorpa.
  3. Salta och peppra.
  4. Stek ankbrösten i panna eller lägg ankbrösten i en ugnsfast form och stek i ugn på 120°. Ankköttets innertemperatur är 54° när den är färdig.
  5. Karamellisera sockret, häll på löken, vinet, buljongen och pressa saften från de två apelsinerna.
  6. Låt det koka några minuter.
  7. När ankköttet tas ut ur ugnen, skumma bort eventuellt fett och sila skyn, häll den i fruktsåsen.
  8. Späd såsen med vin och buljong. Låt allt koka några minuter och smaka av den med salt, peppar, konjak och eventuellt socker.
  9. Servera ankfiléerna med baconlindad potatis, apelsinsås och någon kokt grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.