Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt baconinlindad kalvfilé med vitlökssmör och potatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott och festligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kalvfilé: Ta köttet ur kylen 20 minuter före tillagningen. Putsa det från eventuella senor. Linda bacon tätt runt kalvfilén och fäst ihop med tandpetare eller knyt med snören. Salta och peppra köttet och bryn köttet hastigt på hög värme.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Stick en stektermometer inställd på 58 grader i tjockaste delen och låt köttet gå klart i ugnen. Det tar ca 30 minuter. Låt köttet vila i smörpapper innan det skärs upp.
  3. Vitlökssmör: Vispa smör, salt, svartpeppar, citronsaft och den pressade vitlöken luftigt. Spritsa i fina toppar och sätt dem i kylen en stund så att de stelnar lite. Ta ut vitlöksmöret ur kylen minst en kvart innan ni ska servera det.
  4. Potatispuré: Skala potatisen och koka den nästan färdig (sönderkokt potatis ger sämre puré). Värm grädde och mjölk i en kastrull så det nästan kokar.
  5. Slå bort vattnet från potatisen och pressa ner dem i en kastrull eller bunke. Vispa ner gräddmjölken (gärna med elvisp) och klicka i smöret. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera gärna med lite kokta grönsaker eller en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.