Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt entrecôte med bakad lök och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt entrecôte är en god och elegant middagsrätt, som inte är svår att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krydda köttet väl runt om med salt, peppar och paprika. Stek det mitt i ugnen cirka 1½ timme eller tills det känns mört. Det ska vara rosa inuti. Pröva med steknål.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Gör ett kryss på lökarnas ovansida och lägg dem i en osmord ugnsform.
  5. Blanda potatis, salt och vitlök i en smord ugnsform. Slå på grädden och sikta över lite ströbröd. Grädda lök och gratäng i ugnen i 45 minuter.
  6. Skiva upp steken.
  7. Tryck upp löken ur skalet så att den blir lättåtkomlig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.