En saftig och god fläskfilé som passar till buffebordet varm som kall.
Servera gärna klyftpotatis till och en god sås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°
- Putsa filén.Gnid in den med salt, peppar och pressad vitlök. Bryn den runt om i en het stekpanna.
- Tillsätt ca 1/2 dl vatten och sätt på ett lock.
Låt den bräsera i ca 20 minuter. Vänd den under tiden.
- Ta upp filén och låt den ligga ca 10 minuter i dubbelt aluminiumfolie.
- Gör klyftpotatisen under tiden:
Skala och klyfta potatisen.
Koka potatisklyftorna ca 3 minuter i saltat vatten.
Lägg rapsolja i botten på en ugnsform.
Lägg de förkokta potatisklyftorna över.
Salta, peppra och ringla rapsolja över.
Sätt in i mitten av ugnen, ca 20 minuter, eller tills potatisarna är mjuka.
- Sås:
Vispa ur pannan med vatten. Tillsätt mjölet och buljongtärningen.
Tillsätt grädden, créme fraichen. Smaka av med salt, peppar och citron.
Skär fläskfilén i tunna skivor.
- Lycka till och smaklig måltid!
Publicerat den
13 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Snabblagat och gott. Det blev en jättegod sås och fläskfilén blev precis lagom. En ny favorit hos döttrarna. Klyftorna kryddade jag med salt, peppar, vitlök och salladskrydda. Riktigt gott!