Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt gås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Som förrätt hade vi Svartsoppa med krås och till dessert Skånsk äppelkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Befria gåsen från allt löst fett. Skär äpplena i 4 cm stora bitar och fyll gåsen med äpplen och plommon. Sy igen skrovet med bindgarn. Lägg fågeln med ena lårsidan upp i en gallervagga i en långpanna. Häll i ca 3 dl vatten och beräkna 2-2,5 timmes total stektid i 200 °
  2. Stek fågeln 30-40 min min per lårsida och därefter med bröstet upp. Låt ugnsluckan stå på glänt de sista 20 minuterna så blir skinnet extra knaprigt. Skär ut bröst och lår och spara allt knaprigt skinn till serveringen. Hugg sönder skrovet och koka med äpplen och plommon i den bruna såsen i 20 min. Skumma bort fett och sila. Red av med beurre manié och smaka av till en fyllig sås med fruktig sötma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.