Som förrätt hade vi Svartsoppa med krås och till dessert Skånsk äppelkaka
Instruktioner
- Befria gåsen från allt löst fett. Skär äpplena i 4 cm stora bitar och fyll gåsen med äpplen och plommon. Sy igen skrovet med bindgarn. Lägg fågeln med ena lårsidan upp i en gallervagga i en långpanna. Häll i ca 3 dl vatten och beräkna 2-2,5 timmes total stektid i 200 °
- Stek fågeln 30-40 min min per lårsida och därefter med bröstet upp. Låt ugnsluckan stå på glänt de sista 20 minuterna så blir skinnet extra knaprigt. Skär ut bröst och lår och spara allt knaprigt skinn till serveringen. Hugg sönder skrovet och koka med äpplen och plommon i den bruna såsen i 20 min. Skumma bort fett och sila. Red av med beurre manié och smaka av till en fyllig sås med fruktig sötma.
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar