Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt gösfilé med regnbågsrom

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en snabblagad rätt, som passar både till vardag och fest. Gösfilén kan bytas ut mot annan vit fisk med samma goda resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt.
  2. Blanda salt, peppar, mjöl och ½ dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.
  3. Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.
  4. Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.