Det här är en snabblagad rätt, som passar både till vardag och fest. Gösfilén kan bytas ut mot annan vit fisk med samma goda resultat.
Instruktioner
- Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt.
- Blanda salt, peppar, mjöl och ½ dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.
- Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.
- Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar